Brytbröd med oliver, ost och rosmarin
Brytbröd med oliver, ost och rosmarin
11 ingredienser
1h 30 min
Ingredienser
Deg
- 25 g jäst
- 2 tsk havssalt
- 3 dl vatten, fingervarmt
- 1 tsk honung
- 7 dl vetemjöl special
Topping
- 150 g mozzarellaost
- 150 g parmesanost
- 1 dl pumpakärnor
- 2 dl kalamataoliver (urkärnade)
- 5 kvistar färsk rosmarin
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
Deg
- Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke.
- Tillsätt flingsalt och rör om tills jästen löst sig.
- Häll i resten av det ljumma vattnet och rör om.
- Häll i honungen.
- Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg.
- Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka.
- Lägg kakan direkt på plåten.
Topping
- Skär upp mozzarellan och lägg på brödkakan.
- Hacka oliverna grovt och lägg på brödet.
- Riv grova skivor parmesan och smula sönder över.
- Ta ett par rejäla rosmarinkvistar och lägg på.
- Låt jäsa 30 min.
- Placera brödet i mitten av ungen och grädda till fin färg, ca 20 min.
- Ringla lite olivolja över och servera.