Snabbgravad lax med citron och svartpeppar

13 röster
1 h

En härlig snabbgravad lax med fin citronton och lite extra touch av svartpeppar. Serveras med riven pepparrot, färsk dill, crème fraiche och senap.

Visa mer
1 h

Du behöver

  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 citron, grovrivet skal från
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk söt svensk senap
  • färsk pepparrot, riven
  • grönsallad
  • citron

Gör så här

  1. Skär laxen tunt. Blanda salt, socker, dillstjälkar (spara resten av dillen till servering), citronskal och svartpeppar och strö över, stänk lite vatten över och låt dra någon timme.
  2. Servera den med rikligt med nyriven pepparrot, finhackad dill och crème fraiche och lite söt svensk senap. Det passar även bra med lite citron och en enkel grönsallad till.
19 juni 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept