Snabba räksoppan

0 röster
4
Snabba räksoppan
Foto: TV4

En burk räkor i buljong är i princip allt du behöver för en snabblagad festsoppa! Den här soppan är dessutom smakförstärkt med en tunn skiva rökt lax och färsk dill. En mixer eller matberedare är till god hjälp om du vill ha krämig konsistens på soppan.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk räkor i buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 skalad morot
  • 1 l buljong, den i burken plus förstärkning
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • ev 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • kajennpeppar
  • neutral matolja (ej olivolja)
  • 50 g rökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull, lägg i tomatpurén och rör om, pudra över mjölet och vänd runt det. Häll på buljongen och sänk värmen, täck med lock och koka på svag värme i 10 minuter.
  2. Mixa soppan. Koka upp igen och rör ner hummerfond och en liten skvätt grädde, krydda med salt, peppar och lite kajennpeppar.
  3. Häll upp soppan i fyra varma, djupa tallrikar. Lägg på räkor, lax och dill. Servera genast.
18 maj 2009

Laddar fler recept