Snabba räksoppan

Snabba räksoppan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snabba räksoppan

15 ingredienser

En burk räkor i buljong är i princip allt du behöver för en snabblagad festsoppa! Den här soppan är dessutom smakförstärkt med en tunn skiva rökt lax och färsk dill. En mixer eller matberedare är till god hjälp om du vill ha krämig konsistens på soppan.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk räkor i buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot, skalad
  • 1 l buljong, den i burken plus förstärkning
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • cayennepeppar
  • neutral matolja (ej olivolja)
  • 50 g rökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull, lägg i tomatpurén och rör om, pudra över mjölet och vänd runt det. Häll på buljongen och sänk värmen, täck med lock och koka på svag värme i 10 minuter.
  2. Mixa soppan. Koka upp igen och rör ner hummerfond och en liten skvätt grädde, krydda med salt, peppar och lite kajennpeppar.
  3. Häll upp soppan i fyra varma, djupa tallrikar. Lägg på räkor, lax och dill. Servera genast.