Smörstekt gös med kantareller, ärtsallad och hasselnötsdressing

Smörstekt gös med kantareller, ärtsallad och hasselnötsdressing
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Smörstekt gös med kantareller, ärtsallad och hasselnötsdressing

17 ingredienser

30 min

Stekt gös och kantareller är en välkänd smakkombination. Här får klassikern ett lyft av ärtsallad och hasselnötter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gösfilé, fjällad (med skinn)
  • 150 g spritärtor
  • 150 g sockerärtor
  • 400 g kantareller
  • 2 msk olivolja
  • 1,75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymalen
  • 50 g smör
  • 1 dl hasselnötter, rostade, halverade

dressing

  • 0,5 citron
  • 0,5 dl hasselnötsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar, nymalen
  • 50 g ärtskott

Garnering

  • 1 kruka färsk körvel

Gör så här

Dressing

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronskal och saft med olja, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Blanda i ärtskotten.
  2. Sprita ärterna. Halvera sockerärterna på diagonalen. Koka ärter och sockerärter i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola hastigt av i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Rensa svampen och stek den krispig i olja tills all vätska kokat in och svampen har fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Stek fisken i smör med skinnsidan nedåt tills blir de blir gyllenbruna ca 3 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Blanda svamp, ärter och nötter. Häll över dressingen.
  6. Lägg salladen på tallrikar och toppa med den nystekta abborren. Garnera med ärtskott och körvel.