Smörstekt gös med kantareller, ärtsallad och hasselnötsdressing

6 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g gösfilé, med skinn, fjällad
  • 150 g spritärtor
  • 150 g sockerärtor
  • 400 g kantareller
  • 2 msk olivolja
  • 1,75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymalen
  • 50 g smör
  • 1 dl rostade hasselnötter, halverade

dressing

  • 0,5 citron
  • 0,5 dl hasselnötsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar, nymalen
  • 50 g ärtskott

Garnering

  • 1 kruka körvel

Gör så här

  1. Dressing
    Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronskal och saft med olja, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Blanda i ärtskotten.
  2. Sprita ärterna. Halvera sockerärterna på diagonalen. Koka ärter och sockerärter i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola hastigt av i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Rensa svampen och stek den krispig i olja tills all vätska kokat in och svampen har fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Stek fisken i smör med skinnsidan nedåt tills blir de blir gyllenbruna ca 3 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Blanda svamp, ärter och nötter. Häll över dressingen.
  6. Lägg salladen på tallrikar och toppa med den nystekta abborren. Garnera med ärtskott och körvel.
13 oktober 2018