Skagentoast med rökta räkor

10 röster
30 m
4

En klassisk toast skagen till förrätt slår aldrig fel! Den här varianten är gjord på rökta räkor och serveras på ett surdegsbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor, rökta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • några kvistar dill
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i en bunke med crème fraiche och majonnäs. Finhacka dillen och smaka av tills du tycker det är lagom dillsmak. Tillsätt citronsaft efter behag, ca 1-2 tsk brukar vara lagom. Spara lite citron till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta surdegsbrödet. Lägg på skagenröran och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.
24 augusti 2016

Laddar fler recept