Västerbottenkrustader med kräftstjärtar

1 röst
20 min
8

Västerbottenspaj i färdigköpta krustader. Kräftstjärtarna kan du byta ut mot oliver, stekt svamp eller lite slakad spenat eller bara utesluta om du hellre vill ha den rena smaken av västerbottensost.

Visa mer
20 min
8

Du behöver

  • 8 krustader av den större sorten

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl grädde (eller hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 2 tsk hackad dill
  • 24 kräftstjärtar, avrunna
  • cayennepeppar och vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Ställ ut krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, dill, vitpeppar och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i krustaderna och lägg kräftstjärtarna ovanpå. Häll över äggstanningen.
  4. Grädda krustaderna i 12 minuter eller tills de är gyllenbruna och fyllningen "stannat". Servera ljumma eller kalla.
5 augusti 2013
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept