Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing

30 m
4 - 6
Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing
Foto: TV4
30 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 l blandade bönor (haricots verts, vaxbönor, brytbönor, borlottibönor, bondbönor, sockerärter)
  • 1 kg färskpotatis, nykokt
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 knippe dill

Tryffeldressing

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ca 4 dl neutral olja
  • citron
, saften
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk svart tryffelolja
  • sommartryffel, till garnering och smaksättning

Gör så här

  1. Blanchera bönorna i saltat vatten, kyl ner dem direkt därefter i isvatten. Låt dem rinna av i ett durkslag, Dela den nykokta potatisen och håll varm i kastrull.
  2. Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt majonnäsen med salt, lite citronsaft, svartpeppar, tryffelolja och eventuellt lite riven tryffel.
  3. Blanda den kokta potatisen, bönorna och löken med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Toppa salladen med plockad dill riven färsk tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept