Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing
Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing
13 ingredienser
30 m
Såhär gör du en riktigt lyxig potatissallad med blandande bönor och hemgjord tryffelmajonnäs. Perfekt att servera till grillkvällen!
Tips! Servera gärna med Tinas långstekta lamm med örter och zucchinisallad!
Ingredienser
- 1 l blandade bönor (haricots verts, vaxbönor, brytbönor, borlottibönor, bondbönor, sockerärtor)
- 1 kg färskpotatis, nykokt
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 knippe dill
Tryffeldressing
- 2 äggulor
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- ca 4 dl neutral olja
- citron, saften
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk svart tryffelolja
- sommartryffel, till garnering och smaksättning
Gör så här
- Blanchera bönorna i saltat vatten, kyl ner dem direkt därefter i isvatten. Låt dem rinna av i ett durkslag, Dela den nykokta potatisen och håll varm i kastrull.
- Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt majonnäsen med salt, lite citronsaft, svartpeppar, tryffelolja och eventuellt lite riven tryffel.
- Blanda den kokta potatisen, bönorna och löken med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Toppa salladen med plockad dill riven färsk tryffel.