Rubbade musslor med skaldjurssoppa

Rubbade musslor med skaldjurssoppa
Foto: TV4

Rubbade musslor med skaldjurssoppa

Av: Martin - Trollhättan

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

60 m

Kammusslor med limerub, räkor och en krämig skaldjurssoppa. Lyxig och god förrättstallrik!

Dryck: Chablis Nr 5565

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Skaldjurssoppa

  • 2 dl räkskal
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning (eller margarin)
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré/chilisås
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 krm cayennepeppar

Rubbade musslor

  • 200 g pilgrimsmussla
  • peppar, salt och limepeppar, efter behag
  • 1 limefrukt, rivet skal

Servering

  • 100 g räkor

Gör så här

  1. Börja med soppan. Skala räkorna och lägg undan räkorna i kylen fram till servering.
  2. Hacka morot och lök och fräs i en klick margarin. Tillsätt vatten och räkskalen och koka upp. Reducera ner vätskan till hälften och sila av skalen och grönsakerna. Blanda sedan i grädden, tomatpuré, rosépeppar och cayennepeppar. Låt koka upp.
  3. Gör under tiden musslorna. Blanda samman peppar, salt och limepeppar och rubba musslorna i kryddblandningen. Strö över lite limeskal. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek musslorna så de får en fin yta.
  4. Häll upp soppan i små serveringsskålar och servera tillsammans med musslorna och räkorna.