Röding med skagensås

Röding med skagensås
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Röding med skagensås

28

5 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Smörstekt röding som serveras med färskpotatis, sparris och en krämig skagenröra.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 rödingfiléer med skinn
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 600 g färskpotatis, med skal
  • 250 g grön sparris
  • 250 g räkor, handskalade (av bra kvalitet)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 citron, skalet och 1 msk saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen varsamt i lättsaltat vatten och låt stå med en bit hushållspapper under lock.
  2. Hacka räkorna grovt men spara 0,5 dl till servering. Rör samman dem med resten av ingredienserna till skagenröran och ställ svalt.
  3. Skär eller bryt av den träiga stammen på sparrisen och koka eller ånga den tills den precis mjuknar, ca 3 minuter. Ringla över några droppar olivolja.
  4. Stek fisken med skinnsidan ner i ca 5 minuter, ös med smöret och oljan för en fin smak. Salta och peppra lätt.
  5. Servera fisken genast tillsammans med potatisen, sparrisen och röran. Dekorera med några räkor och lite färsk dill.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer