• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbetshummus - se & gör

10 röster
15 m
4
Rödbetshummus - se & gör
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g kikärtor [1 burk]
  • 2 rödbetor, kokta och tärnade
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • ev en skvätt vatten
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg ner avrunna kikärtor och tärnade rödbetor i en mixer. Du kan skala kikärtorna innan om du vill ha en extra slät hummus.
  2. Tillsätt tahini och spiskummin. Hacka vitlöksklyftan grovt och lägg ner i mixern. Pressa ner citronsaften.
  3. Slå på neutral olja, olivolja och salt. Mixa allt tills det är helt slätt, ungefär i 3 minuter. Späd med en skvätt vatten om du tycker att hummusen är för fast.
  4. Häll upp i en fin serveringsskål och hacka persilja. Toppa hummusen med olivolja, tahini och persiljan. Klart!
24 september 2016