Hemgjord hummus - se & gör
Hemgjord hummus - se & gör
10 ingredienser
60 m + 10 h
Hemgjord hummus är så gott och inte alls så svårt, Siri Barje visar hur du gör!
Se & gör: hummus smaksatt med rödbeta
Tips! Laga Siris goda auberginegryta med hummus!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 dl torkade kikärtor
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 citron, saften
- 2 msk tahinipasta
- 3 msk neutral olja
- 4 msk olivolja
- salt
- vatten (en skvätt)
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
- Börja med att blötlägga torkade kikärtor i vatten. De skall stå över natten, minst 10 timmar.
- Häll av blötläggningsvatten och koka kikärtorna i nytt vatten under lock i 40 minuter. När de kokat mjuka, häll av vattnet från kikärtorna och låt dem svalna.
- Hacka vitlöken och lägg ner i en mixer tillsammans med kikärtorna. Tillsätt spiskummin, citronsaft, tahini, neutral olja och olivolja i en mixer. Krydda upp med salt.
- Mixa allt tills det är helt slätt och späd med lite vatten för en rinnigare konsistens. Mixa gärna i minst 3 minuter och slå upp i en serveringsskål.
- Slå upp hummusen i en skål och forma som en liten skål i hummusen med hjälp av en sked. Slå på lite mer olivolja i den lilla skålen och sprinkla över paprikapulver.