Auberginegryta med hummus

77 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

Hummus

  • ca 400 g kikärter (1 burk)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • en skvätt vatten
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver

Auberginegryta

  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 auberginer
  • 1 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 0,5 citron, saften
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • 1 dl mynta, hackad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 25 g pinjenötter

Till servering

  • Flat bread

Gör så här

  1. Hummus
    Skala kikärterna och mixa dem sedan länge med resten av ingredienserna. Låt vila medan du gör grytan.
  2. Auberginegryta
    Hacka lök och vitlök smått. Stek löken mjuk och genomskinlig i lite olja i en gryta.
  3. Hacka aubergine och zucchini grovt. Lägg i grytan tillsammans med 4 msk olivolja och stek tills det har fin färg.
  4. Tillsätt honung, salt, peppar, citronsaft och krossade tomater. Låt det koka ihop i 10-15 minuter.
  5. Kärna ur oliverna och rosta pinjenötterna tills de är gyllene. Häll i oliverna i grytan.
  6. Strö hackad persilja och mynta samt pinjenötterna över grytan och servera med hummus och bröd.
24 september 2016

Fler goda recept