Auberginegryta med hummus

82 röster
30 m
4

Auberginegryta fylld med godsaker som zucchini, tomat, oliver och mynta. Serverad med hemgjord hummus och flat bread.

Tips! Här kan du se hur du gör egen hummus från grunden eller rödbetshummus.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Hummus

  • ca 400 g kikärter (1 burk)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • en skvätt vatten
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver

Auberginegryta

  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 auberginer
  • 1 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 0,5 citron, saften
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • 1 dl mynta, hackad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 25 g pinjenötter

Till servering

  • Flat bread

Gör så här

  1. Hummus
    Skala kikärterna och mixa dem sedan länge med resten av ingredienserna. Låt vila medan du gör grytan.
  2. Auberginegryta
    Hacka lök och vitlök smått. Stek löken mjuk och genomskinlig i lite olja i en gryta.
  3. Hacka aubergine och zucchini grovt. Lägg i grytan tillsammans med 4 msk olivolja och stek tills det har fin färg.
  4. Tillsätt honung, salt, peppar, citronsaft och krossade tomater. Låt det koka ihop i 10-15 minuter.
  5. Kärna ur oliverna och rosta pinjenötterna tills de är gyllene. Häll i oliverna i grytan.
  6. Strö hackad persilja och mynta samt pinjenötterna över grytan och servera med hummus och bröd.
24 september 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept