Risotto di capesante e aragosta

Risotto di capesante e aragosta
Foto: Charlie Drevstam

Risotto di capesante e aragosta

Av: Fernando Di Luca

11 ingredienser

1 h 45 min

En riktigt lyxig rätt med både pilgrimsmusslor och hummer! Serveras tillsammans med en krämig risotto. Godare än så här blir det inte!

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept
Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept omslag

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Receptet är hämtat ur Fernando Di Lucas biografi och kokbok Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1-2 kokta humrar
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1,5 l vatten
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 350 g carnaroliris gran riserva (eller arborioris)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl parmigiano reggianoost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • extra virgin olivolja, att smaksätta med

Gör så här

  1. Dela humrarna och plocka ur köttet. Lägg skalen i en stor kastrull. Häll på vattnet och låt sjuda under lock till en buljong, cirka 1 timme. Sila bort skalen. Skär hummerköttet i stora bitar och lägg i kylen så länge.
  2. Värm buljongen till strax under kokpunkten.
  3. Hacka schalottenlöken fint, fräs den i en vid kastrull i rikligt med olivolja på medelvärme utan att den får färg.
  4. Höj värmen och tillsätt riset, rör om hastigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset, sänk till medelvärme igen.
  5. Tillsätt buljongen i omgångar under omrörning, låt den koka in i riset innan du tillsätter mer. Risotton ska bli krämig och lös, tillsätt mer buljong om den känns för fast.
  6. När risotton nästan är klar, hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt i olivolja på riktigt hög värme. Rör samtidigt ner osten i risotton, smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd ner hummerköttet i risotton. Lägg upp på tallrikar och toppa med pilgrimsmusslorna. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
TIPS!
Fler recept från boken!
Fernando Di Lucas caprese

Fler recept från boken!

Här hittar du fler goda recept från boken Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer