Räksallad med limedressing och vitlöksbröd

45 m
4
Räksallad med limedressing och vitlöksbröd
Foto: TV4

Fräsch räksallad med mango, avokado och chili. Toppas med syrlig dressing och serveras med vitlöksbröd.

Dryckestips:Sankt Anna, Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 maj 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45 m
4

Du behöver

Räksallad

  • 500 g oskalade räkor
  • 1,5 mango, tärnad
  • 2 avokado, tärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 2 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dm gurka
  • 10 babyplommontomater
  • 1 påse blandad sallad
  • koriander

Dressing

  • 0,5-1 lime, saft
  • några droppar citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 röd chili
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • vitlöksbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg i en skål. Tillsätt tärnad mango, avokado och rödlök. Blanda chili, ingefära och olivolja och häll över räkorna och grönsakerna. Blanda ner tärnad gurka, tomathalvor och sallad. Ställ kallt fram till servering.
  2. Vispa ihop dressingen.
  3. Servera salladen i skålar, ringla över 1-2 msk dressing och toppa med en kvist färsk koriander. Servera med vitlöksbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept