Räkpaj på salladsbädd med förförisk dressing

35 m
4
Räkpaj på salladsbädd med förförisk dressing
Foto: TV4

Förrättspaj fylld med en krämig räkstuvning serveras på salladsbädd.

Dryck: Vitt vin, Foot of Africa

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 oktober 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
35 m
4

Du behöver

Pajskal

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Stuvning

  • 800 g oskalade räkor
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl avkok av räkskalen (eller 1 tärning fiskbuljong)
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe dill, hackad
  • 2 dl smakrik ost, riven

Sallad

  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk Maggi (smakförstärkare/buljong)
  • 4 msk olja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • lite senap
  • ca 65 g babyspenat (1 påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajskalet direkt i en pajformen. Nyp ihop degen och tryck ut mot kanterna och grädda i ca 15 minuter.
  3. Skala räkorna, men spara några till garnering. Lägg räkskalen i en kastrull och täck med vatten, koka upp och låt sjuda några minuter. Sila ifrån skalen.
  4. Smält smöret, rör i mjölet och späd med avkoket och grädden till en ganska tjock konsistens. Lägg i räkorna och dillen (spara lite till garnering). Häll stuvningen i det förgräddade pajskalet. Vrid upp ugnen till 200 grader.
  5. Fördela den rivna osten över pajen och grädda i ca 15 minuter.
  6. Blanda under tiden alla ingredienser till dressingen i en liten skål och rör om.
  7. Häll över dressingen på salladen, lägg en tårtbit av räkpajen ovanpå och dekorera med några räkor och dill.
Kommentera receptet

Fler goda recept