Räkor med salsa molcajete
Räkor med salsa molcajete
12 ingredienser
30 m
Heta, flamberade räkor som serveras i salsa molcajete roja.
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
Salsa molcajete roja
- 1 kg plommontomat
- 2-6 serranochili, beroende på önskad styrka
- 0,5 gul lök, tunt skivad
- 3 klyftor vitlök
- 2 limefrukter, pressade
- salt
räkor
- 1 kg råa räkor, skalade
- 2 klyftor vitlök, tunt skivade
- 100 g smör
- 1 dl mescal (eller cognac)
- salt
Servering
- bröd (eller tortillas)
Gör så här
Salsa molcajete
- Rosta tomaterna, chilifrukterna och löken i en torr gjutjärnspanna eller en mexikansk comal tills de är rejält svarta runt om.
- Mortla vitlöken med limejuice och salt. Tillsätt den rostade löken och därefter chilifrukterna och sist tomaterna. Mortla sönder ordentligt till en sås. Smaka av med salt.
Räkor
- Stek räkorna i smör och vitlök på båda sidor i ca 10 min. Häll på sprit och flambera räkorna i några sekunder. Blås ut lågan och smaka av med salt. Häll på salsa molcajete och låt koka upp. Servera med gott bröd eller tortillas.