Räkor i chilimarmelad
Räkor i chilimarmelad
9 ingredienser
20 m
Räkor i chilimarmelad med friterade räkchips och koriander är en enkel och fräsch rätt som andas vår.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Chilimarmelad
- 1 citrongräs
- 80 g färsk ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 6 röda chilifrukter
- 1 dl cassonadesocker
- 0,5 dl fisksås
- 1 msk soja
Servering
- 200 g skalade räkor (i lag men avhängda)
- 1 knippe färsk koriander
- räkchips
Gör så här
Chilimarmelad
- Mixa eller finhacka citrongräs, ingefära, vitlök och chili.
- Koka upp socker, fisksås och soja. Häll ner citringräsblandningen och låt koka i 10–12 minuter. Det är klart när du ha en konsistens som påminner om marmelad. Låt sedan kallna.
Servering
- Vänd ner räkorna i lagom mängd marmelad. Toppa med koriander och servera med räkchips.