Räkor i chilimarmelad

koket.se
Räkor i chilimarmelad
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Räkor i chilimarmelad

9 ingredienser

20 m

Räkor i chilimarmelad med friterade räkchips och koriander är en enkel och fräsch rätt som andas vår.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chilimarmelad

  • 1 citrongräs
  • 80 g färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 röda chilifrukter
  • 1 dl cassonadesocker
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 msk soja

Servering

  • 200 g skalade räkor (i lag men avhängda)
  • 1 knippe färsk koriander
  • räkchips

Gör så här

Chilimarmelad

  1. Mixa eller finhacka citrongräs, ingefära, vitlök och chili.
  2. Koka upp socker, fisksås och soja. Häll ner citringräsblandningen och låt koka i 10–12 minuter. Det är klart när du ha en konsistens som påminner om marmelad. Låt sedan kallna.

Servering

  1. Vänd ner räkorna i lagom mängd marmelad. Toppa med koriander och servera med räkchips.