Räkmacka

NYHET
koket.se
rakmacka erik videgard
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Räkmacka

15 ingredienser

20 m

Den här räkmackan med vannameiräkor, chili, citrongräs, limeleaves och sesamfrön är något utöver det vanliga!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 30 g ister (går att utesluta)
  • 225 g vannameiräkor, råa
  • 10 g citrongräs, finhackad
  • 5 g lime leaves, finstrimlade
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 äggvita
  • 4 skivor formfranska
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • rapsolja (till stekning)

Gör så här

  1. Kör istret i en food processor med kniv. Kör tills det mjuknat och tillsätt sedan resten av ingredienserna (utom bröd och sesamfrön). Pulsa/mixa tills du har en jämn smet.
  2. Dela brödet diagonalt i trianglar.
  3. Bred ett lager av räkmixen på brödet och vänd det uppochned på ett fat med sesamfrön.
  4. Hetta upp oljan i en panna och stek brödskivorna med sesamsidan ner tills de är gyllenbruna, ca 2–3 minuter. Vänd och stek sedan andra sidan.
  5. Servera!