Quesadilla med grönkål och västerbottenost

quesadillas med gronkal och vasterbottenost
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Quesadilla med grönkål och västerbottenost

5 ingredienser

20 min

"En absolut favorit! Våga pröva andra varianter – chili och god, smakrik ost är basen och sedan kan du blanda med vad du vill!" /Mattias

Ingredienser

portioner
  • 70 g grönkål (eller svartkål)
  • 1-2 jalapeños
  • 160 g Västerbottensost
  • 4 tortillabröd (stora)
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär grönkålen i centimeterbreda remsor. Dela, kärna ur och finstrimla jalapeñopepparn. Finriv osten.
  2. Blanda grönkål, pepparfrukt och ost. Fördela blandningen på två av bröden. Lägg de två återstående bröden som lock.
  3. Pensla quesadillan med olivolja och grilla på direkt värme till fin färg. Skär upp i tårtbitar och bjud direkt.