Potatissallad med kapris och citron

Zeta Potatissallad med kapris och citron
Foto: Zeta

Potatissallad med kapris och citron

8 ingredienser

30 min

En fräsch och enkel potatissallad som passar perfekt till sommarbuffén eller grillkvällen!

Zeta Cocktailkapris
Zeta Cocktailkapris produkt

Zeta Cocktailkapris

Fin sälta, fräschör och aromatisk smak. Utmärkt som tilltugg och smaksättare.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 silverlök
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 1 burk Zeta Kapris små (eller Zeta Cocktailkapris)
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten, låt sedan svalna.
  2. Skiva löken i tunna strimlor, hacka bladpersiljan fint.
  3. Skär potatisen i bitar och lägg i en bunke, blanda i rikligt med olivolja, kapris, persilja, lök, salt och peppar. Pressa i en skvätt citronjuice och blanda försiktigt så att inte potatisen går sönder för mycket. Smaka av och tillsätt mer citron eller salt och peppar vid behov.
  4. Strö över fint rivet skal av det yttersta på citronen.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer