I samarbete med Zeta

Pizza bianca med karamelliserad lök

10 röster
40 m
1 pizza
Pizza bianca med karamelliserad lök
Foto: Zeta

Gör en stor pizza eller flera små minipizzor med sötsyrlig lök, mascarpone och tryffelolja. Perfekt buffémat eller som tilltugg på nyårsfesten!
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!



Visa mer
40 m
1 pizza

Du behöver

  • Pizzadeg för en pizza
  • 0,5 dl socker
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 0,75 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 1 dl Zeta Mascarpone
  • 1,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano, riven
  • 0,5 kruka gräslök, finhackad
  • några droppar Zeta Olivolja Vit Tryffel Extra Vergine

Gör så här

  1. Smält sockret långsamt i en kastrull, det ska få ungefär samma färg som ljus sirap.
  2. Lägg i löken i det karamelliserade sockret och rör runt lite.
  3. Häll på vinet och sänk värmen.
  4. Låt löken sjuda försiktigt tills den blir helt genomskinlig.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper och pricka hål i degen med en gaffel.
  7. Grädda först pizzabotten, så den blir krispig och gyllenbrun.
  8. Bre ut mascarpone på den gräddade pizzan och strö överparmesan, grädda pizzan igen i cirka 3 minuter.
  9. Tag ut ur ugnen och toppa pizzan med karamelliserad lök, gräslök, salt och peppar.
  10. Droppa över lite tryffelolja.
13 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept