Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv

6 röster
20 m
8 st
Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv
Foto: Mattias Larsson

Perfekt plockmat! Pinchos med getost, marinerad polkabeta och kalamataoliver.

Visa mer
20 m
8 st
8 portioner

Du behöver

Getoströra

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,17 citron
  • 50 g chèvreost
  • 0,5 msk crème fraiche
  • 1 msk bladpersilja, finhackad

Marinerad polkabeta

  • 1 polkabeta
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Servering

  • 8 skivor baguette
  • 8 kalamataoliver

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet av citronen. Mosa getosten med crème fraichen och blanda med citronskalet, vitlöken och persiljan.
  2. Skala och hyvla 8 supertunna skivor av polkabetan. Marinera skivorna i den pressade citronen, honungen och lite salt.
  3. Bred getoströran på baguetten. Krama ur den marinerade polkabetan lite lätt och lägg ovanpå getoströran. Toppa med oliverna.
27 maj 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept