Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv

Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv

11 ingredienser

20 m

Perfekt plockmat! Pinchos med getost, marinerad polkabeta och kalamataoliver.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
st

Getoströra

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 klyfta citron
  • 50 g chèvreost
  • 0,5 msk crème fraîche
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad

Marinerad polkabeta

  • 1 polkabeta
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt

Servering

  • 8 skivor baguette
  • 8 kalamataoliver

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet av citronen. Mosa getosten med crème fraichen och blanda med citronskalet, vitlöken och persiljan.
  2. Skala och hyvla 8 supertunna skivor av polkabetan. Marinera skivorna i den pressade citronen, honungen och lite salt.
  3. Bred getoströran på baguetten. Krama ur den marinerade polkabetan lite lätt och lägg ovanpå getoströran. Toppa med oliverna.