Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv

Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Pinchos med getoströra, råmarinerad polkabeta och oliv

11 ingredienser

20 m

Perfekt plockmat! Pinchos med getost, marinerad polkabeta och kalamataoliver.

Ingredienser

portioner st

Getoströra

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 klyfta citron
  • 50 g chèvreost
  • 0,5 msk crème fraîche
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad

Marinerad polkabeta

  • 1 polkabeta
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt

Servering

  • 8 skivor baguette
  • 8 kalamataoliver

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet av citronen. Mosa getosten med crème fraichen och blanda med citronskalet, vitlöken och persiljan.
  2. Skala och hyvla 8 supertunna skivor av polkabetan. Marinera skivorna i den pressade citronen, honungen och lite salt.
  3. Bred getoströran på baguetten. Krama ur den marinerade polkabetan lite lätt och lägg ovanpå getoströran. Toppa med oliverna.