Per Morbergs nykokta rödbetor

2 röster

Servera betorna med kronärtskocka och rostade pinjenötter

Visa mer

Du behöver

  • 12 st mindre rödbetor
  • 4 st kronärtskockor
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Till garnityr

  • citronklyftor
  • färsk basilika
  • några droppar mild olivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna och kronärtskockan klara (recept finns redan på recept.nu). Plocka fram botten på skockan och ta av skalet på rödbetorna.
  2. Dela upp i grövre bitar. Rosta pinjenötterna. Hetta upp en panna, lägg i smöret och "slunga upp" skockan och rödbetan.
  3. Smaka av med salt och nymalen peppar. Lägg upp på små assietter. Garnera med pinjenötter, citron, färsk basilika och några droppar olivolja.
8 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept