Per Morbergs nykokta rödbetor

2 röster

Servera betorna med kronärtskocka och rostade pinjenötter

Visa mer

Du behöver

  • 12 mindre rödbetor
  • 4 kronärtskockor
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Till garnityr

  • citronklyftor
  • färsk basilika
  • mild olivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna och kronärtskockan klara (recept finns redan på recept.nu). Plocka fram botten på skockan och ta av skalet på rödbetorna.
  2. Dela upp i grövre bitar. Rosta pinjenötterna. Hetta upp en panna, lägg i smöret och "slunga upp" skockan och rödbetan.
  3. Smaka av med salt och nymalen peppar. Lägg upp på små assietter. Garnera med pinjenötter, citron, färsk basilika och några droppar olivolja.
8 mars 2011

Laddar fler recept