• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glasmästarsill

Glasmästarsill
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Glasmästarsill

6 steg att laga

12 ingredienser

Per Mobergs glasmästarsill bör du lägga in ett par dagar innan det är dags att äta den.

Ingredienser

  • 2 salta sillar (urvattnad i 12 timmar innan)
  • 10 g färsk pepparrot (eller två tärningar färsk)

Ättikslagen

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 30 g gul lök, i skivor
  • 20 g purjolök, i skivor
  • 30 g morot, i skivor
  • 1 msk kryddpepparkorn, krossade
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 hela nejlikor
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna, låt ryggbenet sitta kvar.
  2. Skär sillen i 2 cm breda bitar. Blötlägg i vatten i 12 timmar.
  3. Koka upp lagen, låt den kallna
  4. Låt sillen rinna av ordentligt.
  5. Lägg ner den i den kalla lagen tillsammans med den tärnade pepparroten.
  6. Låt sillen dra ett par dagar.