Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade

6 röster

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Visa mer

Du behöver

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl matolja, ca
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Curry remoulad

  • 2 dl pickles, ca
  • 2 dl av den färdiga majonnäsen, ca
  • 2 tsk Garam Masala (curry)
  • 1 msk gurkmeja

Gör så här

  1. Majonnäs
    Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan.
  2. Häll sist i oljan i fin stråle under snabb omrörning tills majonnäsen tjocknar.
  3. Curry remoulad
    Hacka pickles och låt rinna av.
  4. Blanda ihop med övriga ingredienser.
14 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept