Smörrebröd: Friterade lökringar, spätta plus persilja

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Smörrebröd: Friterade lökringar, spätta plus persilja

7 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Här hittar du Pers smörrebröd

Rostbiffssmörgås

Laxsmörgås

Pannbiffsmörgås

Leverpastejsmörgås

Spättasmörgås

Ingredienser

portioner
  • 2-3 gula lökar
  • 1 rödspätta, delad i mindre bitar
  • kvist persilja

Fritering

  • ca 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • ca 2 l frityrolja

Gör så här

  1. Skiva löken i ringar.
  2. Lägg vetemjöl och skorpmjöl på varsin tallrik.
  3. Vispa äggen och lägg i en djup tallrik.
  4. Doppa löken först i vetemjölet, sen i ägget, sist i skorpmjölet = dubbelpanering!
  5. Häll i lökringarna i den kokande oljan, 160- 180 grader.
  6. Fritera tills de är gyllene gula, i 1 minut kanske.
  7. Samma med spättan men den tar ca 2-3 minuter.
  8. Lägg sist i persiljan som hastigast och ta upp när den är krispig.