Foccacia på dinkelmjöl på Morbergs vis

15 röster

Baka ditt eget bröd, det både doftar gott och smakar underbart. Dinkelmjöl ger lägre GI än vetemjöl.

Visa mer

Du behöver

  • 6 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl dinkelsikt
  • 8 dl vetemjöl special
  • olivolja till plåten

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt oljan, saltet och mjölet. Arbeta degen länge så att den blir smidig cirka 10 min. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 1,5 timme.
  2. Arbeta ner degen och låt jäsa ännu en gång i bunken. Ta upp degen på en väloljad ugnsform och tryck ut degen till en fyrkant cirka 3-4 cm tjock. Låt jäsa på plåten i 30 min.
  3. Grädda cirka 10-15 min i 250 grader. Låt svalna under bakduk på galler. Vid servering, pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt och rosmarin.
27 januari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept