Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Gratinerade havskräftor med örtsmör
Foto: Martin Löf
Gratinerade havskräftor med örtsmör
Betyg: 3.01 av 5 (90 röster)
90
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Den stora matresan
10
ingredienser
Se fler recept från
Den stora matresan
Fest
Förrätter
Nyårsmat
Skaldjur
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
12 havskräftor, kluvna på längden
Limeörtsmör
100 g smör, rumstempererat
1 dl färska kryddörter, hackade (t ex gräslök, persilja, basilika, körvel)
några droppar pressad citron och lime
2-3 klyftor vitlök
salt
peppar
Tillbehör
färska kryddörter
citron, klyftor
lantbröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm ugnen till 225–250 grader (grill eller övervärme).
Finhacka vitlöksklyftorna och vispa eller rör ihop dem med resten av ingredienserna till limesmöret.
Lägg havskräftorna med den skurna sidan upp i en ugnsform.
Spritsa eller bred kryddsmöret ovanpå havskräftorna.
Gratinera dem högt upp i ugnen i 3–5 minuter.
Strö färska örter över och servera direkt med citronklyftor och lantbröd.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut