Gratinerade havskräftor med örtsmör

Foto: Martin Löf
Gratinerade havskräftor med örtsmör
Ingredienser
- 12 havskräftor, kluvna på längden
Limeörtsmör
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 dl färska kryddörter, hackade (t ex gräslök, persilja, basilika, körvel)
- några droppar pressad citron och lime
- 2-3 klyftor vitlök
- salt
- peppar
Tillbehör
- färska kryddörter
- citron, klyftor
- lantbröd
Gör så här
- Värm ugnen till 225–250 grader (grill eller övervärme).
- Finhacka vitlöksklyftorna och vispa eller rör ihop dem med resten av ingredienserna till limesmöret.
- Lägg havskräftorna med den skurna sidan upp i en ugnsform.
- Spritsa eller bred kryddsmöret ovanpå havskräftorna.
- Gratinera dem högt upp i ugnen i 3–5 minuter.
- Strö färska örter över och servera direkt med citronklyftor och lantbröd.