Gubbröra

Per Morberg 2018

Gubbröra

11 ingredienser

20 min

Klassisk gubbröra med färska örter och ansjovis.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 gula lökar
  • 1 förp ansjovis [125-150 gr]
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen i ca 10 minuter (hårdkokta). Skala och hacka dem sedan. Skala och hacka även löken. Sautera löken i smöret i en kastrull tills den är gyllene och genomskinlig.
  2. Blanda i den avrunna och grovt hackade anjovisen samt mjölet. Häll sedan i grädden.
  3. Rör om och hetta upp i några minuter och smaka av med peppar och salt. Precis innan serveringen, strö i örterna (så de inte tappar sin gröna färg). Servera sedan på några bitar av det hemlagade brödet.