Per Morbergs skaldjursbuffé

23 röster
20 m
2
Per Morbergs skaldjursbuffé
Foto: Martin Löf
20 m
2

Du behöver

Skaldjursbuffé

  • 1 hummer, delad
  • 6 ostron
  • 200 g färska räkor
  • 6 havskräfta, delade
  • 50 g kaviar
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dl crème fraîche

Toast Melba

  • 2-4 skiva surdegsbröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär tunna skivor av brödet, ju tunnare desto bättre. Lägg brödskivorna på bakplåt och ringla över lite olivolja.
  2. Grilla brödet på hög värme (från ovan) i ugnen tills det blir krispigt och gyllenbrunt, det tar ungefär 3-5 minuter.
  3. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg upp skaldjursbuffén snyggt på ett fat med is och servera med brödet.
3 november 2016