Ostron med brynt smör och saffran

Ostron med brynt smör och saffran
Foto: Katja Ragnstam
Louise Johansson profilbild
Louise Johansson profilbild

Ostron med brynt smör och saffran

1

4 steg att laga

7 ingredienser

30 min

Julens ostron med brynt saffranssmör - passar perfekt att servera till Glubbel.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 12 ostron
  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 1 citron
  • 2 krm salt
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl grovt salt

Gör så här

  1. Bryn smör och saffran i en kastrull tills smöret skummar och det doftar nötaktigt. Häll upp i en skål.
  2. Riv citronskal och pressa citronsaft och tillsätt i smöret. Smaksätt med salt.
  3. Finhacka schalottenlök.
  4. Lägg grovsalt på ett fat. Öppna ostronen och lägg på saltbädden. Toppa ostronen med schalottenlök och lägg på ca 1 tsk saffranssmör på varje. Bränn av med en gasbrännare och servera direkt.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer