Ostron med brynt smör och saffran

Ostron med brynt smör och saffran
Foto: Katja Ragnstam
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Ostron med brynt smör och saffran

7 ingredienser

30 min

Julens ostron med brynt saffranssmör - passar perfekt att servera till Glubbel.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 ostron
  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 1 citron
  • 2 krm salt
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl grovt salt

Gör så här

  1. Bryn smör och saffran i en kastrull tills smöret skummar och det doftar nötaktigt. Häll upp i en skål.
  2. Riv citronskal och pressa citronsaft och tillsätt i smöret. Smaksätt med salt.
  3. Finhacka schalottenlök.
  4. Lägg grovsalt på ett fat. Öppna ostronen och lägg på saltbädden. Toppa ostronen med schalottenlök och lägg på ca 1 tsk saffranssmör på varje. Bränn av med en gasbrännare och servera direkt.