Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto

2 röster
20 m
4
Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto
Foto: Sandra Mastio
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Pumpafröpesto

  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 25 g parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 3 sardellfiléer

surdegsbröd

  • 8 skiva surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyfta vitlök, skalade
  • 250 g färska tomater, söta små
  • 1 knippe färska örter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn pesto.
  2. Rosta brödet i ugnen på varmluft och grill. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över olivolja.
  3. Dela tomaterna slarvigt, lägg dem på en plåt och ringla över resterande olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna. Rosta i ugn i ca 10 minuter på 150 grader.
  4. Bred pumpapesto på brödet och toppa med den ljumma tomatsalladen.
26 augusti 2017