Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto

Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto

14 ingredienser

20 m

Rostat surdegsbröd med vitlök, hemgjord pumpafröpesto och ugnsrostade tomater. Som en lite lyxigare bruschetta helt enkelt!

Ingredienser

portioner

Pumpafröpesto

  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 25 g parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 3 sardellfiléer

surdegsbröd

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 250 g färska tomater, söta små
  • 1 knippe färska örter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn pesto.
  2. Rosta brödet i ugnen på varmluft och grill. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över olivolja.
  3. Dela tomaterna slarvigt, lägg dem på en plåt och ringla över resterande olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna. Rosta i ugn i ca 10 minuter på 150 grader.
  4. Bred pumpapesto på brödet och toppa med den ljumma tomatsalladen.