Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto

2 röster
20 m
4
Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto
Foto: Sandra Mastio

Rostat surdegsbröd med vitlök, hemgjord pumpafröpesto och ugnsrostade tomater. Som en lite lyxigare bruschetta helt enkelt!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Pumpafröpesto

  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 25 g parmesan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 3 sardellfiléer

Surdegsbröd

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 250 g färska söta små tomater
  • 1 knippe färska örter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn pesto.
  2. Rosta brödet i ugnen på varmluft och grill. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över olivolja.
  3. Dela tomaterna slarvigt, lägg dem på en plåt och ringla över resterande olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna. Rosta i ugn i ca 10 minuter på 150 grader.
  4. Bred pumpapesto på brödet och toppa med den ljumma tomatsalladen.
26 augusti 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept