Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto

Örtrostade tomater på surdegsbröd med pumpafröpesto
Foto: Sandra Mastio
20 m
4

Du behöver

Pumpafröpesto

  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 25 g parmesan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 3 sardellfiléer

Surdegsbröd

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 250 g färska söta små tomater
  • 1 knippe färska örter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn pesto.
  2. Rosta brödet i ugnen på varmluft och grill. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över olivolja.
  3. Dela tomaterna slarvigt, lägg dem på en plåt och ringla över resterande olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna. Rosta i ugn i ca 10 minuter på 150 grader.
  4. Bred pumpapesto på brödet och toppa med den ljumma tomatsalladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept