• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Örtpanerad torsk med färskpotatis och pepparrotskräm

40 röster
40 min
4
Örtpanerad torsk med färskpotatis och pepparrotskräm
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • salt

rädisor

  • 10 rädisor
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Torsk

  • 4 bit torskfilé [à 150 g]
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 1 dl gräslök, skuren
  • salt
  • smör, till stekning

Tillbehör/garnering

  • färskpotatis, kokt
  • 1 kruka dill
  • färsk pepparrot, nyriven

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.
  2. Skiva rädisorna tunt på mandolin. Blanda med citronzest och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ströbröd, dill och gräslök. Salta fisken och panera i vetemjöl, ägg och sist örtströbrödet. Stek gyllenbrun och fin i smöret på medelvärme.
  4. Servera med kokt färskpotatis, nyriven pepparrot och dill.
  5. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av din härliga fiskrätt. /Köket-redaktionen
20 juli 2019