Bakad torsk med pepparmajonnäs och kantareller

Bakad torsk med pepparmajonnäs och kantareller

15 ingredienser

Ugnsbakad torsk, potatisstomp med örter och brynt smör samt majonnäs smaksatt med vitpeppar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 7 dl vatten
  • 200 g kantareller
  • 75 g smör, brynt
  • 12 potatisar (små)
  • 4 steklökar, delade och lättkokta
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 msk färsk salvia
  • 2 msk persilja, plockad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • vitpeppar, från kvarn
  • salt

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken och låt stå i 1 timme. Tag upp torsken och torka av den. Lägg den på en smörad plåt och baka i ugnen på 130 grader tills innertemperaturen är 40-42 grader.
  2. Fräs kantarellerna i smör. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till den försiktigt och blanda med det brynta smöret, lök, citronzest, saft, persilja och salvia.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche och smaksätt med rikligt med vitpeppar.