Gravad lax med citron och svartpeppar

6 röster
1,5 dygn
6-8

Citron- och svartpeppargravad lax serveras toppad med pepparrot och dill. Gravningen blir jättehärlig med den fina citrontonen och den lilla extra touchen svartpeppar.

Visa mer
1,5 dygn
6-8

Du behöver

  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 citron, grovrivet skal från
  • 1 knippe dill, (dillstjälkarna till gravning, dillen finhackas till servering)
  • 2 msk citronolivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk söt svensk senap

Gör så här

  1. Gnid in laxen med råvarorna och lägg den i en påse mellan 24-36 timmar, beroende på tjocklek.
  2. Skär laxen i tunna skivor, servera den med rikligt med nyriven pepparrot, finhackad dill och crème fraiche och lite söt svensk senap. Gärna lite julvört eller ett gott knäckebröd till.
18 december 2014

Laddar fler recept