Norrlandstoast med gula kantareller

POPULÄRT
Norrlandstoast med gula kantareller
Foto: TV4

Norrlandstoast med gula kantareller

Av: Mikael - Härnösand

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

En härlig toast som passar lika bra till förrätt som till kvällsmackan framför tv:n! /Mikael

Dryckestips:

Serveras gärna med Norrlands Guld ,Ljus, Nr 11425

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Toast

  • 600 g kantareller
  • smör, att steka i
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • peppar
  • ca 2 msk persilja, hackad
  • 4 skivor formfranska

sås

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar

Servering

  • parmesanost, riven
  • sallad
  • olivolja med citron

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök och pressad vitlök. Salta, peppra och vänd ner persiljan.
  2. Rosta brödet. Lägg brödet på tallrikar och fördela svampen.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen och ringla den sedan över svamptoasten. Toppa med riven parmesan efter behag.
  4. Servera med lite späda salladsblad och ringla lite citronolivolja över.
  5. Smaklig måltid!