Norrlandstoast med gula kantareller

30 röster
30 m
4

En härlig toast som passar lika bra till förrätt som till kvällsmackan framför tv:n! /Mikael

Dryckestips:

Serveras gärna med Norrlands Guld ,Ljus, Nr 11425



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Toast

  • 600 g gula kantareller
  • smör, att steka i
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt och peppar
  • ca 2 msk persilja, hackad
  • 4 skivor formfranska

sås

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och peppar

Servering

  • parmesan, riven
  • späd sallad
  • citronolivolja

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök och pressad vitlök. Salta, peppra och vänd ner persiljan.
  2. Rosta brödet. Lägg brödet på tallrikar och fördela svampen.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen och ringla den sedan över svamptoasten. Toppa med riven parmesan efter behag.
  4. Servera med lite späda salladsblad och ringla lite citronolivolja över.
  5. Smaklig måltid!
21 augusti 2017

Laddar fler recept