Nils Emils strömmingslåda
Nils Emils strömmingslåda
8 ingredienser
40 min
Strömmingslåda är en svensk klassiker som fungerar lika bra på julbordet som på en vanlig onsdag.
Ingredienser
- 600 g strömmingsfilé
- 1 liten burk ansjovisfiléer
- 1 dl chilisås
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl gräslök, hackad
- smör
- salt
- ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Slå på ansjovisspadet över strömmingarna och salta en aning.
- Blanda grädde, chilisås och gräslök. Slå över blandningen och strö på lite ströbröd.
- Grädda i varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med färsk potatis och gräddfil.