Gubbröra, kockens recept
Gubbröra, kockens recept
10 ingredienser
20 min
Gubbröra är en riktig sommarklassiker! Perfekt till midsommar eller passa på när det blir potatis över.
BrunchFörrätterHusmanskost och receptklassikerMackor/wrapsSvensk/nordisk matSåser/rörorTilltugg/snacks/snittar
Ingredienser
- 8 ansjovisfiléer
- 4 ägg, hårdkokta
- 2 potatisar, kokta
- 1 gul lök, finhackad
- smör
- 1 knippe dill, finhackad
- 1 knippe gräslök, finhackad
- 1 dl vispgrädde (eller crème fraiche)
- 2 msk orökt kaviar
- kavring
Gör så här
- Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
- Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
- Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
- Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
- Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.