Nigiri - Frida Ronges recept

Nigiri - Frida Ronges recept
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Nigiri - Frida Ronges recept

24 ingredienser

20 m

Smakrik sushi med ris, fisk, grönsaker och wasabi. Ett klassiskt sushirecept som du kan variera efter tycke och smak.

Ingredienser

portioner
  • 10-15 g fisk
  • 10-20 g sushiris
  • wasabi (eller pepparrot)

Förslag på fisk

  • abborre
  • bläckfisk
  • forell
  • fjärsing
  • gös
  • kungskrabba
  • kungsräka
  • kräftstjärt
  • hummer
  • hälleflundra
  • lax
  • makrill
  • röding
  • torsk
  • sejrygg

Förslag på grönsaker

  • avokado
  • svamp
  • gurka
  • sparris
  • omelett
  • zucchini

Gör så här

  1. Skär fisken i filéer (loins) och sen i cirka 3 x 6 cm stora skivor. Det är viktigt att man skär mot fiskens lameller.
  2. Fukta händerna med vatten och forma riset i handen till en oval risboll. Lägg på lite wasabi eller pepparrot på fisken och placera den på riset. Tryck fast den i riset längs sidorna.