Nigiri - Frida Ronges recept

0 röster
20 m
4
Nigiri - Frida Ronges recept
Foto: Tv4

Smakrik sushi med ris, fisk, grönsaker och wasabi. Ett klassiskt sushirecept som du kan variera efter tycke och smak.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 10-15 g fisk
  • 10-20 g sushiris
  • wasabi, eller pepparrot

Förslag på fisk

  • abborre
  • bläckfisk
  • forell
  • fjärsing
  • gös
  • kungskrabba
  • kungsräka
  • kräftstjärt
  • hummer
  • hälleflundra
  • lax
  • makrill
  • röding
  • torsk
  • sejrygg

Förslag på grönsaker

  • avokado
  • svamp
  • gurka
  • sparris
  • omelett
  • zucchini
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär fisken i filéer (loins) och sen i cirka 3 x 6 cm stora skivor. Det är viktigt att man skär mot fiskens lameller.
  2. Fukta händerna med vatten och forma riset i handen till en oval risboll. Lägg på lite wasabi eller pepparrot på fisken och placera den på riset. Tryck fast den i riset längs sidorna.
30 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...