Futomaki på kallrökt lax

Futomaki på kallrökt lax
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Futomaki på kallrökt lax

0

10 ingredienser

Niclas Wahlgren gör några av sina laxfavoriter. Laxkuber med sesamfrön och senapssås och futomaki på kallrökt lax.

Här hittar du Niclas

Laxkuber med sesamfrön och senapssås

och Maries

Laxtartar

.

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 4 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk mirin
  • 2 tsk salt
  • 100 g kallrökt lax
  • 2 avokador
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad, finhackad
  • 100 g räkor
  • 4 ark sjögräs

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisning, gärna sushi ris.
  2. Låt svalna.
  3. Häll vinäger, socker, salt och mirin i en kastrull.
  4. Låt koka så att socker och salt löser sig.
  5. Dra av från värmen och låt svalna.
  6. När ris- och vinägerblandning svalnat, häll blandningen över riset.
  7. Rör väl.
  8. Använd en kökshandduk eller bastmatta. Lägg ett algark ovanpå.
  9. Bre ½ cm tjockt lager med ris över hela arket. Spar 2 cm högst upp för att kunna limma ihop.
  10. 1/3 in på risbädden lägger man strängar av lax, avokado, räkor och chili.
  11. Rulla ihop och limma med vatten.
  12. Skär upp med en vass och gärna blöt kniv.
  13. Servera.