Laxkuber med sesamfrön och senapssås
Laxkuber med sesamfrön och senapssås
7 ingredienser
Niclas Wahlgren gör en av sina laxfavoriter.
Här hittar du Maries
och här finns Niclas
.
Ingredienser
- 600 g laxfilé benfri, gärna Salma lax
- sesamfrön
- salt
- peppar
Senapssås
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap (rågad msk)
- 1 limefrukt, saften
Gör så här
- Salta och peppra lätt på båda sidorna av filén. Stek i het panna. Låt laxen endast dansa i den heta pannan, ca 30 sekunder per sida, lite beroende på laxens tjocklek. Laxen ska vara rå i mitten.
- Låt vila på skärbänk. Skär sedan i kuber och rulla i sesamfrö.
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Serveras gärna med en ren grönsallad toppad med exempelvis räkor.