Köttfärslimpa med svampsås

Köttfärslimpa med svampsås LCHF
Foto: Hans Desser

Köttfärslimpa med svampsås

10 ingredienser

ca 50 min

Klara Dessers recept på köttfärslimpa med svampsås är beräknat till fyra personer och hämtat ur boken Näringsrik & nyttig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & nyttig LCHF

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 förp bacon
  • 3 ägg
  • 600 g köttfärs
  • salt
  • peppar
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk soja
  • 2 dl crème fraîche
  • salladsblad

Gör så här

Köttfärslimpa

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka lök och bacon fint.
  3. Blanda med äggen och köttfärsen.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.

Svampsås

  1. Skiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
  2. Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soja och crème fraiche.
  3. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.