Köttfärslimpa med svampsås

Foto: Hans Desser
Köttfärslimpa med svampsås
10 ingredienser
ca 50 min
Klara Dessers recept på köttfärslimpa med svampsås är beräknat till fyra personer och hämtat ur boken Näringsrik & nyttig LCHF.
Läs mer om boken
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 förp bacon
- 3 ägg
- 600 g köttfärs
- salt
- peppar
- 250 g champinjoner
- 1 tsk soja
- 2 dl crème fraîche
- salladsblad
Gör så här
Köttfärslimpa
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka lök och bacon fint.
- Blanda med äggen och köttfärsen.
- Krydda med salt och peppar.
- Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.
Svampsås
- Skiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
- Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soja och crème fraiche.
- Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.