Kräft- och äppelcocktail
Kräft- och äppelcocktail
13 ingredienser
15 min
En mycket vacker sallad med god och frisk smak av kräftor och äpple som jag serverar i snapasglas.
Beräknas för ca 6 personer.
Ingredienser
- 1 förp kräftstjärtar i saltlake [ca 400 g]
- 2 röda äpplen
- 0,5 gurka
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 1 dl frysta ärtor
dressing:
- 3 msk olivolja
- 1,5 msk vit balsamvinäger
- 3 msk dill, fint hackad
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till garnering:
- dill, fint hackad
- limefrukt, skal av
Gör så här
- Låt kräftstjärtarna rinna av. Kärna ur och grovhacka äpplena och gurkan. Finhacka paprika och rödlök. Tillred ärtorna enligt anvisning på paketet.
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över den, blanda väl.
- Lägg upp cocktailen i snapasglas. Garnera med fint hackad dill och limeskal.