Het fruktsallad med spetskål

Het fruktsallad med spetskål
Foto: TV4
monica eisenman
monica eisenman

Het fruktsallad med spetskål

7 ingredienser

En fruktsallad med lite hetta som förutom frukt innehåller spetskål.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Lägg gärna limen i micron ett par sekunder, då får man ut lite mer saft.

I Monica Eisenmans amerikanska brunch ingår
Het fruksallad med spetskål
Ägg florentine med lax
Amerikanska bananpannkakor
Smoothie på blåbär, banan och kokos

Mimosa, en drink med champagne och apelsinjuice

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 apelsin
  • 0,5 ananas, färsk (eller ca 5 dl ananas i bitar)
  • ca 200 g spetskål
  • 0,5 msk sambal oelek (eller efter smak)
  • 1 dl limejuice, färskpressad
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala grapefrukten och apelsinen med vass kniv och skär bort även allt det vita.
  2. Skär frukterna i bitar eller tärningar.
  3. Skala ananasen och skär den på samma sätt.
  4. Strimla kålen fint.
  5. Blanda sambal oelek, limesaft och socker.
  6. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
  7. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.