Dillkryddad laxtartar

0 röster
2h 10 min
4
Dillkryddad laxtartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl laxfilé, tärnade i små bitar
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk färsk dill, skuren
  • 0,5 msk citron
  • 1 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Finhacka laxen och lägg den i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om väl.
  2. Lägg hälften av laxblandningen som en sträng på en bit aluminiumfolie. Rulla ihop till en "smällkaramell" som är cirka tre centimeter tjock.
  3. Gör likadant med resten av massan och frys sen "smällkaramellerna" i ungefär 2 timmar.
  4. ta fram laxpaketen och skär dem i puckar, cirka två centimeter tjocka.
  5. Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
24 november 2008