Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Dillkryddad laxtartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Dillkryddad laxtartar
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Michael Björklund
Från: Skärgårdstugg
7
ingredienser
2h 10 min
Sushi på svenska!
Buffémat
Fest
Fisk
Förrätter
Lax
Midsommarmat
Svensk/nordisk mat
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
4 dl laxfilé, tärnade i små bitar
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
3 msk färsk dill, skuren
0,5 msk citron
1 msk crème fraîche
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Finhacka laxen och lägg den i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om väl.
Lägg hälften av laxblandningen som en sträng på en bit aluminiumfolie. Rulla ihop till en "smällkaramell" som är cirka tre centimeter tjock.
Gör likadant med resten av massan och frys sen "smällkaramellerna" i ungefär 2 timmar.
ta fram laxpaketen och skär dem i puckar, cirka två centimeter tjocka.
Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut