Piementos de Padrón med havssalt

127 röster
4
Piementos de Padrón med havssalt
Foto: Ingvar Eriksson

Kryddiga chilifrukter att servera som tapas. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g pimentos Padron
  • 4 msk neutral olja
  • rikligt med havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek chilis på hög värme i olja, ca 1 minut.
  2. Krydda rikligt med havssalt.
5 mars 2012

laddar fler recept...

Laddar fler recept...