Svamptoast med parmesanost och persilja

84 röster
4
Svamptoast med parmesanost och persilja
Foto: Ingvar Eriksson och Tina Axelsson

En svamptoast med det lilla extra. Svamp, parmesan, grädde och persilja är en riktigt fin kombination

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens. När svamptoasten är klar ska den serveras direkt, den smakar absolut bäst då. /Markus

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skogssvamp blandad, rensad och nedskuren
  • neutral olja och smör till stekning
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • parmesanost, rikligt med finriven
  • lite persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Lägg i lök och häll på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja, servera direkt.
12 september 2014
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...