Malins matiga rawfoodsallad

Foto: TV4
Malins matiga rawfoodsallad
19 ingredienser
30 min
Sött, surt, salt och beskt leker tillsammans. Serveras med stenugnsbakat franskt levainbröd. /Malin Berghagen
Vintips
Jules Muller Pinot Gris Reserve 6702
Malin bjöd även på
Yogasmekt avokado och squashtartar
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
sallad
- savoykål (eller grönkål)
- bladspenat
- ärtskidor
- röd paprika,
- gul paprika
- basilika
- apelsin
- broccoli
Topping
- 1 näve pinjenötter
- 1 näve solrosfrön
- 1 näve cashewnötter
- 1 näve torkade tranbär
- 1 granatäpple (fröna)
- olivolja
- salt
- honung
bröd
- Stenugnsbakat franskt levainbröd
- olivolja
- salt
Gör så här
Sallad
- Skär grönsakerna i lämpliga bitar och blanda samman.
Topping
- Stek pinjenötterna, solrosfröna, och cashewnötterna i lite olivolja och salt tills de får en gyllenbrun färg.
- Blanda i salladen men spara lite till garneringen.
- Häll i en näve torkade tranbär och fröna från ett granatäpple.
- Blanda allt kärleksfullt med lite olivolja och ringla sedan honung över toppen.
- Strö lite frön över salladen.
Bröd
- Servera levainbrödet i skivor tillsammans med salladen.
- Ha ett fat med olivolja och salt bredvid att doppa brödet i.